Zit jij lekker in je vel

IFSO-opstellingen is er voor iedereen die zijn zelf inzicht wil verhogen, zelfvertrouwen wil ontwikkelen en meer wil begrijpen van zijn of haar systeem, families of relaties.

Goed in je Vel zitten

www.ifso-opstellingen.nl

Lekker in je vel zitten, hoe is dat voor jou?

Jezelf kwijt zijn | Eigenwaarde I Innerlijke criticus I Gezonde grenzen I Relatie met jezelf.

Ben jij jezelf kwijt, herken jij jezelf niet meer.

Mensen die hiermee worstelen zijn gewend om zichzelf aan te passen, ze geven liever dan nemen, soms zelfs ‘verdwijnen’ ze voor de ander en cijferen zo zichzelf letterlijk weg. Het kan gebeuren dat je niet meer weet waar jij voor staat, niet meer weet wie je nu echt bent, of wie je zou willen zijn. In mijn praktijk zie ik dit vaak bij gevoelige mensen of mensen die het gevoel hebben niet gezien te worden. We kunnen dan aan het werk gaan met een systeem- of persoonlijke opstelling. Cliënten hebben dan bijvoorbeeld één van de onderstaande problemen:

Je voelt je niet gelukkig.

Als je niet jezelf bent, kun je meer last hebben van negatieve emoties. Vaak zie ik tijdens een sessie dat je dan niet meer kunt luisteren naar je emoties of je raakt van je gevoelens in de war. De vraag die ik dan stel is: Wat zeggen jouw emoties, weet je wat ze willen?

Jezelf worden, begint met eerlijk naar je emoties en gevoelens kijken en luisteren.

Problemen weglachen

Als je snel iets weg lacht, is dit vaak uit ongemak over de situatie waar jij je op dat moment in bevindt. Tijdens een opstelling zie ik dit vaak ontstaan (tot slappe lach aan toe). Dit betekent dat jij jezelf en het probleem niet serieus neemt. Met weglachen ondermijn je je gevoel, in plaats van er serieus naar te kijken en verantwoordelijkheid te nemen.

Je veroordeelt vaak anderen

Iemand anders veroordelen, betekent vaak dat we iets in onszelf zien dat we niet leuk vinden en dit wordt gereflecteerd op de ander. Als jij jezelf niet leuk vindt, is er een grote kans dat je de ander ook niet zo leuk vindt. Als we meer in onszelf geloven, meer bij onszelf kunnen zijn, kunnen we de laagjes oordelen over onszelf afpellen. Daardoor is het minder nodig anderen te veroordelen. Laatst zag ik dat dit oordelen duidelijk voortkomt uit het familiesysteem? “Mijn ouders vonden niets en niemand goed! Zelfs mijn partner was niet goed genoeg en werd afgekeurd!” Hier ziet het systeem iets in de partner dat niet oké is binnen het eigen systeem.

Je vindt jezelf niet zo veel waard

Tijdens een opstelling maken we verbinding met jouw kern, gevoel en intuïtie. Dat  betekent waarde toekennen aan wie je werkelijk bent. Als je jezelf niets waard vindt, ben je waarschijnlijk meer bezig met de ander dan met jezelf. Hoogste tijd dus om meer tijd met jezelf door te brengen en deze persoon van binnen te leren kennen. Als je je eigenwaarde ziet en voelt, zult je anderen ook meer waarderen.

Je zoekt veel bevestiging van anderen

Als je niet goed verbonden bent met jezelf, zoek je vaak bevestiging bij de ander. In een opstelling zie je dan bijvoorbeeld dat elke vraag teruggekoppeld wordt, zodat je zelf niet hoeft te kiezen of besluiten. Kun je voelen wat je nodig hebt, kun je jezelf goedkeuring geven? Een ander kan nooit zo goed voelen wat je nodig hebt als jijzelf. Als je de mening van anderen belangrijker vindt, vertrouw je jezelf kennelijk niet genoeg om een juiste beslissing te nemen. Als we tijdens een sessie jou meer in verbinding brengen met jouw kern, zou je kunnen vertrouwen op je intuïtie en is vooral jouw mening van belang.

Je zegt niet wat je echt denkt en voelt

Vanaf kleins af aan huilen we om aan te geven dat we iets nodig hebben, leren we praten zodat we ons kunnen uiten over wat we voelen of denken. Maar wat ik vaak tegenkom in mijn praktijk, is dat mensen op slot gaan als ze hun ware gevoelens mogen uiten. Er is een wereld om ons heen met allerlei verschillende meningen en gevoelens. Als jij de ware jij bent, mag je jezelf uiten in je puurste vorm. Als je dit niet doet, raak je letterlijk opgesloten in jezelf. Dit levert negatieve emoties en gedachtes op.

Je doet dingen waar je niet van geniet

Doe jij dat, dingen doen die je niet echt leuk vindt? Dan ben jij degene die tegen jouw natuurlijke zelf ingaat. Als we worden wie we werkelijk zijn, voelen we ons automatisch aangetrokken tot activiteiten en mensen die bij ons passen. De dingen die niet bij ons passen, zullen wegvallen. Tijdens een opstelling brengen we de “orde van de liefde” terug. Ook de liefde voor jezelf kunnen we via een opstelling herstellen zodat jij, met respect voor jezelf, kunt kiezen waar jij je goed bij voelt.

Momenteel nog geen datum voor 2022. Heb je vragen, neem dan gerust contact met mij op.

  • Telefoon / WhatsApp: 06 – 23 54 28 85
  • E-mail: info@ifso-opstellingen.nl

Contact 

Contact

Neem contakt op met Irma ● ifso.opstellingen@gmail.com ● ● 06 23 54 28 85 ●

Facebook

Volg IFSO-opstellingen op facebook ● opstellingen ● Systeem coach ● Trainingen ● Numerologie

Nieuwsbrief Ontvangen? ± 4x per jaar

* indicates required