Systemische coaching

In een maatschappij waarin prestatiegerichtheid hoog op de agenda staat, en door de druk die vele daardoor ervaren, kan het moeilijk zijn om te genieten en om te stralen. Om te kunnen stralen is zelfkennis het sleutelwoord! Tijdens de coaching is het voor mij, als jouw coach, belangrijk dat je inzicht krijgt in jezelf. Wat heb jij meegekregen vanuit jouw systeem waardoor jij druk ervaart, wat heb je nodig om los te laten, en waardoor krijg jij weer zelfvertrouwen.

Systemische coaching

Voel jij je veilig en vertrouwd in je relatie, bij je gezin, op je werk en vertrouwd met jezelf? Zonder een gevoel van vertrouwen ben je nergens. Vertrouwen creëert veiligheid. Zodra je je veilig voelt, kan je aangeven waar je behoefte aan hebt en jezelf kwetsbaar opstellen. 

Er is niemand zoals jij

Alleen jij kan voelen wat goed voor je is en wat bij je past. Toch kan het soms moeilijk zijn om voluit te leven, vanuit je passie en je kwaliteiten. Ergens blokkeert er iets in je en ongemerkt trek je jezelf steeds meer terug. Voluit genieten kan dan erg veel energie kosten. Ook al probeer je het wel, er verandert eigenlijk niets. Het voelt alsof er iets van binnen tegenwerkt.

Misschien herken jij je hierin:

  • Ik vind het moeilijk om mijn eigen behoeftes te voelen en ben meer bezig om het voor de ander goed te doen.
  • Mijn partner en ik hebben steeds onenigheid over de kinderen.
  • Het gevoel te hebben het nooit goed genoeg te doen.
  • Regelmatig vergeet ik mijzelf en heb ik geen energie meer.
  • Het heel moeilijk te vinden om nee te zeggen.
  • Steeds heb ik het gevoel dat mensen (relaties) mij vergeten of mij niet begrijpen.
  • Ik ervaar steeds minder zelfvertrouwen.
  • Samenwerken is lastig, ik wil het op mijn eigen manier kunnen doen.
  • Het is voor mij ingewikkeld om werk te delegeren.
  • Ik voel me niet veilig of gewaardeerd thuis of op mijn werk.

Het gevoel dat je stil staat en niet begrepen wordt, kan komen doordat je onbewust verbonden bent met de systemen waarin je bent opgegroeid. Dat is allereerst je familiesysteem, direct gevolgd door systemen van vrienden, cultuur en religie. Soms heb je onbewust, maar ook bewust patronen overgenomen waarin je nu vastloopt. Dat vastlopen kan komen doordat deze patronen niet of niet meer bij jou horen. Tijdens je opvoeding krijg je bepaalde patronen mee die je overneemt. Ongemerkt ontstaan er in de loop van je leven allerlei aanpassingen waardoor je op een bepaald moment eigenlijk niet meer goed weet hoe je het zelf zou willen doen.

Systemisch coachen is dan uitermate helpend en zinvol. Als systemische coach zie en hoor ik jou namelijk niet alleen als individu, maar ook als iemand die onderdeel uitmaakt van zijn/haar systeem. Dit is een wezenlijk verschil met andere vormen van coaching.

Samen met jou onderzoek ik systemisch wat jouw belemmeringen zijn en waar ze zijn ontstaan. Duidelijkheid staat bij mij voorop en ik zal je proberen te laten zien waar jouw gewoontes vandaan komen zodat jij je oorspronkelijke bron, enthousiasme en daadkracht weer voelt. Van daaruit ervaar je dat je steeds meer richting aan je leven kunt geven en steeds meer op je zelfvertrouwen kunt bouwen en zo meer kunt begrijpen van jouw systeem, familie en relaties.

Agenda

Nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?
+/- 4x per jaar.

* verplicht in te vullen