Na een voor mij heerlijk rustige zomer, ga ik mijn dagelijkse ritme weer oppakken. Ik merkte dat de rustige zomer mij goed heeft gedaan en nieuwe energie heeft gegeven. Die frisse energie maakt dat ik er ook naar uitkijk om weer te starten met groepsopstellingen. De eerste opstellingsmiddag is dan ook vastgezet op 14 oktober in Alkmaar! Voor de meesten is de vakantie weer voorbij. We kunnen weer ons dagelijkse ritme oppakken. Ik hoop dat deze zomer voor jou een mooie herinnering is. Na al die berichten over het onstuimige weer in Europa kan dat voor sommigen onder ons een andere ervaring zijn geweest. Voor hoogsensitieve en gevoelige mensen kan het onstuimige en soms chaotische zomerweer zijn weerslag hebben gehad.

  • Heeft afgelopen periode weerslag gehad op jou?
  • En hoe gaat het met je sinds onze laatste ontmoeting?
  • Heb je jouw stappen kunnen zetten in het thema dat we behandeld hebben?
  • Kun je er met andere ogen naar kijken of blijft je thema steeds maar weer opduiken?
  • Misschien heb je nog vragen over je thema van toen of misschien is er iets anders?

Schroom vooral niet om contact met me op te nemen en je vraag te stellen.

Zaterdagmiddag 14 oktober is er weer een groepsopstelling mogelijk .

Tijdens een opstelling kun je jouw thema/vraag inbrengen.

Vraag/Thema opstellen

Heb je het gevoel dat er regelmatig dingen gebeuren of gezegd worden, waar je wel door geraakt wordt, maar waar je niet de vinger op kan leggen? Het zijn vaak dingen waar je je aan ergert, die op onverwachte en ongelegen momenten omhoog komen en je confronteren met iets uit het verleden, dat je ongewild met je meedraagt. Vaak gaat het om iets wat nog onvoldoende gezien, erkend, uitgesproken of verwerkt is. Dat kan te maken hebben met concrete gebeurtenissen, maar zeker ook met zaken waar je geen zicht op hebt of die onbewust zijn. Je herkent ze aan vragen die je bezig houden, zoals “Waarom lukt het me maar steeds niet om…” of “Wat staat me in de weg om…” of “Waar komt dat zware gevoel toch vandaan?”

Opstellingen zijn een efficiënte methode waarmee je de meest uiteenlopende vragen en “klachten” kunt onderzoeken, variërend van loopbaanvragen tot lichamelijke klachten, van perfectionisme tot “je draai niet kunnen vinden”, burn-out en relatieproblemen. Met een opstelling worden verborgen dynamieken zichtbaar gemaakt die veelal binnen families, gezinnen en relaties zijn ontstaan. Deze dynamieken, zoals bijvoorbeeld oud zeer, familiegeheimen en verlies, beïnvloeden ons meer dan we denken. Er zijn patronen uit ontstaan die we zelf als vanzelfsprekend ervaren, maar die ongezond zijn en belemmerend voor onze verdere ontwikkeling. Opstellingen zijn bedoeld om dergelijke onbewust aangegane bindingen los te laten. Na afloop en tot maanden daarna ervaar je het helende effect van een opstelling en verandert je perspectief.

Representant

Wil je geen vraag of thema opstellen, dan kun je meedoen als representant.

Waarom als representant meedoen met een opstelling?
Als representant breng je niet zelf een thema in, maar sta je in een rol voor een vraagsteller. Je krijgt hierdoor vaak bepaalde inzichten over je eigen situatie en gevoelens, wat over het algemeen als bijzonder ervaren wordt.
Een van de redenen om als representant mee te doen met een opstelling is dat het heel vaak iets voor jezelf oplevert. De ervaring leert dat je nooit “zomaar” wordt gevraagd voor de positie waar je komt te staan. Ook hier geldt: toeval bestaat niet! Hoe vaak ik al niet heb gehoord dat een representant na een opstelling zei:

  • Inzicht te hebben gekregen in iets waar hij/zij mee aan het stoeien was.
  • Nu eindelijk te begrijpen hoe iets voor die ander was.
  • Te begrijpen waardoor ze in een bepaalde rol staan en wat deze rol te vertellen heeft.

En zo kan ik nog wel even doorgaan

 

Contact

Neem contact op met Irma van IFSO ● ifso.opstellingen@gmail.com ● ● 06 23 54 28 85 ●